8.3.2015

Hyvää naistenpäivää!

Naistenpäivän kunniaksi ja blogini alkupalaksi leivoin marsipaani-mutakakun, johon kylläkin käytin mantelimassaa, koska se sisältää enemmän mantelia kuin marsipaani. Mutakakku maistui ihanasti mantelilta ja suklaalta.
Blogissa julkaisen omia reseptejäni, usein teemalla mutkat suoriksi ja purkit tyhjiksi. Välillä "nyhjään tyhjästä" ja valmistan ruokaa niistä aineksista, joita kaapista löytyy.
Sesongin raaka-aineet ovat reseptien lähtökohtana. Ideoita nappaan joka puolelta ja koko ajan. Julkaisen reseptien lisäksi hyviksi koettuja vinkkejä ja vaihtoehtoja, joilla vaikkapa jonkin puuttuvan raaka-aineen voi korvata tai miten jonkin asian voi tehdä helpommin.




Marsipaani-mutakakku
16 annosta

100 g mantelimassaa

150 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria


  • Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. 
  • Raasta mantelimassa karkeaksi. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja anna suklaan sulaa.
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita mantelimassa, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  • Kaada seos vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Vahdi kakun kypsyyttä paiston aikana! Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi marjojen ja jäätelön kanssa.






Vinkki!
  • Vie kakku kylmään jäähtymään, jolloin kakun jälkikypsyminen lakkaa nopeammin. Itse vein mutakakun heti uunista ottamisen jälkeen lasitetulle ja suojatulle parvekkeelle, koska ulkona oli sopivasti muutama aste lämmintä. Halusin kakun jäävän sisältä mahdollisimman kosteaksi. (Hygieniapassin suorittaneet tietävät, että näin ei saisi tietenkään tehdä. Haarukka oikealla -blogissa voi rikkoa sääntöjä kun tietää miten.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti