Blogissa julkaisen omia reseptejäni, usein teemalla mutkat suoriksi ja purkit tyhjiksi. Välillä "nyhjään tyhjästä" ja valmistan ruokaa niistä aineksista, joita kaapista löytyy.
Sesongin raaka-aineet ovat reseptien lähtökohtana. Ideoita nappaan joka puolelta ja koko ajan. Julkaisen reseptien lisäksi hyviksi koettuja vinkkejä ja vaihtoehtoja, joilla vaikkapa jonkin puuttuvan raaka-aineen voi korvata tai miten jonkin asian voi tehdä helpommin.
Marsipaani-mutakakku
16 annosta
100 g mantelimassaa
150 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.
- Raasta mantelimassa karkeaksi. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja anna suklaan sulaa.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita mantelimassa, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
- Kaada seos vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Vahdi kakun kypsyyttä paiston aikana! Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi marjojen ja jäätelön kanssa.
| |
Vinkki!
| |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti