8.6.2015

Kukkakaali pizzaiola eli kukkakaali italialaiseen tapaan

Kukkakaali pizzaiolaan käytetään perinteisiä pizzakastikeaineksia: ekstra neitsytliiviöljyä, valkosipulia, oreganoa ja tomaatteja. Ruoka valmistuu uunissa lähes itsestään! Se tehdään rouskuvan rapeiksi paahdetuista kukkakaaleista. Uunissa paahtamien tiivistää kukkakaalin makua veden haihtuessa ja makean kypsät kisikkatomaatit antavat mehevyyttä. Italialaiseen tapaan mozzarella, parmesaani, valkosipuli sekä basilika täydentävät maun. Tämä on maistuva kesäinen lounasruoka leivän kanssa. Se sopii upeasti grilliruokien lisäkkeeksi. Itse tarjosin paistoksen pariloitujen kampasimpukoiden kanssa. 

Kukkakaali on paahtunut uunissa 10 minuuttia. Pinnalle olen lisännyt loput ainekset juustoja ja korppujauhoja lukuunottamatta.




Idean ohjeeseen nappasin kesäkuun Good Food -lehdestä, josta muokkasin oman versioni.

Kukkakaali pizzaiola
(3-4 annosta)

1 (n. 600 g) kukkakaali
1+2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
500 g kirsikkatomaatteja
3-4 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chili
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviiniä
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1/2 rkl oreganoa
1/2 tl suolaa 
ripaus mustapippuria
1 pkt (125 g) mozzarellaa
1/2 dl parmesaaniraastetta
1/2 dl korppujauhoja (Panko)


  • Säädä uuni 200 asteeseen. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, paloittele myös varsi ja tuoreet suojalehdet. Siirrä kukkakaalit uunivuokaan, mutta säästä vielä suojalehdet. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä. Paahda kukkakaalia uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  • Huuhdo kirsikkatomaatit. Leikkaa kuoritut valkosipulinkynnet 4 osaan. Hienonna chili, josta siemenet on poistettu.
  • Sekoita kukkakaalien joukkoon kirsikkatomaatit, kukkakaalin suojalehdet, valkosipulit, chili, 2 rkl oliiviöljyä, balsamiviinietikka, basilika, oregano suola ja pippuri. Jatka paistamista noin 25 minuuttia.
  • Ota vuoka uunista ja sekoita. Painele kirsikkatomaatteja, jotta niistä purskahtaa hieman mehua. (Varo, ettei kuumaa mehua roisku ympäriinsä.) Revi mozzarella ja lisää ne paistoksen päälle. Sekoita parmesaani ja korppujauhot. Ripottele seos pinnalle. Paista vielä noin 10 minuutia. Koristele basilikalla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.  
Vinkki! 
  • Panko-korppujauhot ovat japanilaistyyppisiä korppujauhoja. Ne sopivat erityisen hyvin leivittämiseen. Ne ovat karkeampia, rapeampia ja keveämpiä kuin tavalliset korppujauhot. Tähän ohjeeseen käyvät mainiosti myös tavalliset korppujauhot.

Buon appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti