4.7.2015

Gluteeniton suklaabrownie mustapavuista


Suomalainen ei usko ennen kuin itse kokeilee -vai miten se sanonta menikään? Epäilys piti paikkanasa, ainakin minun kohdallani, törmätessäni mustapavuista tehtyihin makeisiin leivonnaisohjeisiin. Eihän siinä auttanut muu, kuin ruveta leivontapuuhiin ja kokeilemaan mitä tuleman pitää. Lopputuloksena oli suussasulavan mehevä ja täyteläinen brownie, joka tehtiin siis mustapavuista! Kaiken lisäksi brownie on gluteeniton ja myös lähes viljaton. Jos tarvitset täysin viljattoman leivonnaisen, tarkista suklaan ja leivinjauheen ainesosaluettelot. Suklaa saattaa sisältää pieniä määriä viljatuotteita ja leivinjauheiden kantoaineena on käytetty maissi- tai perunatärkkelystä. Browniet valmistuivat todella näppärästi: ainekset vain soseutettiin ja sekoitettiin monitoimikoneella sileäksi taikinaksi. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!




Gluteeniton suklaabrownie

2 tlk (à 380/230 g) mustapapuja
5 kananmunaa
200 g tummaa suklaata
100 g voita
2 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl (n.70 g) kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
(1/2-1 tl kardemummaa, kanelia tai inkivääriä tai ripaus chiliä)

  • Huuhdo ja valuta pavut. Hienonna ne monitimikoneessa leikkuuterällä mahdollisimman sileäksi.
  • Sulata rasva ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. (Puolet suklaasta voit rouhia ja lisätä lopuksi taikinaan.) Sekoita hieman jäähtynyt rasvaseos ja munat papusoseen joukkoon. Lisää sokeri. Sekoita kaakao-, leivinjauhe ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan. (Sekoita lopuksi rouhittu suklaa taikinaan taikinakaapimen avulla.)
  • Levitä taikina vuokaan (20 x 30 cm). Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön ja mansikoiden kanssa.
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti