29.8.2015

Granola eli itse tehty muromysli kvinoasta

Granola eli itse tehty muromysli on terveellinen ja herkullinen. Granolaan saa upotettua kätevästi kaikki vajaat pussit hiutaleita, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä tai marjoja. Tämä granola saa erityistä rapeutta kvinoasta, joka käytetään tähän ilman keittämistä. Kvinoa vain huuhdellaan huolellisesti lämpimällä vedellä, jotta sen pinnalla oleva saponiini häviää. Maukas, terveellinen ja rapea granola aloittaa aamun nautinnollisesti. 




Granola kvinoasta


1 dl kvinoaa

2 dl pekaani- tai cashewpähkinöitä
1 dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta
3 dl ruis-, kaura- tai moniviljahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa 
2 dl rusinoita

  • Huuhdo kvinoa huolellisesti lämpimällä vedellä tiheässä siivilässä. Aseta siivilä kulhon päälle ja valuta kvinoa mahdollisimman kuivaksi.
  • Rouhi pähkinät veitsellä.
  • Sekoita kaikki kuivat ainekset, rusinoita lukuun ottamatta, kulhossa. Lisää kvinoa, öljy ja hunaja. Sekoita hyvin. 
  • Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kääntele granolaa lastalla muutamia kertoja paistamisen aikana. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan. Kärähtänyt granola maistuu kitkerältä.
  • Anna jäähtyä pellillä. Lisää ruisinat jäähtyneen granolan joukkoon. Säilytä tiiviissä purkissa. 
  • Tarjoa jogurtin, rahkan, marjojen tai hedelmien kanssa.


Vinkit!

  • Gluteenittoman granolasta saat kun käytät hiutaleina puhdasta kauraa.
  • Vaihtele mausteita makusi mukaan, voit myös jättää ne pois.
  • Voit jättää kvinoan pois, lyhennä tällöin paahtoaikaa ainakin 10 minuuttia. 
  • Lisää jäähtyneeseen granolaan kuivattuja karpaloita, mustikoita, hienonnettuja aprikooseja tai taateleita tai kookoshiutaleita.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti