Kaalipata kreikkalaiseen tapaan
(3-4 annosta)
1 pkt (240 g) lampaan jauhelihaa (pakaste) 1 kg kesäkaalia
1 rkl oliiviöljyä
1 (100 g) sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 tl meiramia tai 2 rkl tuoretta meiramia
1 tl kuivattua minttua tai 1 rkl tuoretta minttua
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl hunajaa
100 -200 g salaattijuustokuutioita
- Ota liha ajoissa sulamaan, esimerkiksi aamulla jääkaappiin. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Hienonna sipuli ja valkosipulikynnet.
- Ruskista jauheliha öljyssä paistokasarissa. Lisää sipuli ja valkosipuli. Anna niiden kuullottua. Lisää kaalisuikaleet muutamassa erässä jauhelihan joukkoon. Mausta meiramilla, mintulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kypsennä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lopuksi hunaja ja juustokuutiot. Tarjoa puolukkasurvoksen, mielellään pulmupuolukoiden kanssa.
Vinkki!
- Kaalipataan ei tarvitse lisätä vettä, koska näin loppukesästä kaalista irtoaa runsaasti nestettä. Jos teet padan myöhemmin syksyllä tai talevella, lisää pataan n. 1 dl vettä. Kypsennysaika on myös pidempi, noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti