7.10.2015

Punajuuripesto

Surauta helppotekoista punajuuripestoa kerralla reilu annos. Monikäyttöinen pesto maistuu sellaisenaan leivän kanssa, värjää pastan upean väriseksi ja sopii vaikka savulohen kastikkeksi. Makea punajuuri ja suolainen sinihome- tai vuohenjuusto ovat upea pari. 



Punajuuripesto

500 g punajuuria
1-2 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
1 1/2 dl grana panado juustoraastetta
n. 1/2 dl Keiju yrttiöljyä, sitruuna & basilika
1 rkl sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
n. 1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi 
pastaa
sinihome- tai vuohenjuustoa


  • Keitä punajuuret kypsiksi, noin tunti. Kaada vesi pois, jäähdytä ja kuori punajuuret. 
  • Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne veitsellä. 
  • Soseuta kaikki ainekset monitoimikoneessa. Tarkista maku. 
  • Jos tarjoat peston pastan kanssa, kuumenna pestoa ensin pannulla, jotta pasta säilyy kuumana. Ripottele pinnalle sinihome- tai vuohenjuustoa

Yrttiöljy-uutuus

Markkinoille on tullut rypsiöljypohjaisia yrttiöljyjä Keiju-sarjaan. Sarjasta löytyy kolme eri varianttia (sitruuna & basilika; tomaatti, valkosipuli & basilika; chili, tomaatti & basilika). Pestoon käyttämäni sitruuna & basilika on ehdoton suosikkini. Sitä olen lorauttanut salaatinkastikkeeksi sellaisenaan. Öljypullon pohjalla on aitoa basilikaa ja kuivattuja sitruunankuoripaloja, joten öly maistuu aidolle sitruunalle. Pestoa tehdessäni öljypullo oli jo melko vähissä, joten joukkoon tuli melko paljon myös sattumia. Sehän on vain plussaa, ajattelin. Pestoa maistaessani huomasin kuitenkin, että sitruunankuoripalat olivatkin tosi kovia. Seuraavana päivänä menin Ravitsemuspäiville ja siellä sattui olemaan Keiju-yrttiöljyjen esittelijä. Kysäisin sitruunapalojen kovuudesta ja he sanoivat, että kovuus oli tiedossa ja he etsivät parhaillaan, pehmeämpää sitruuna-raaka-ainetta. Öljyt ovat aivan upeita. Lisäksi ne on pakattu mukavan pieniin 250 ml:n pulloihin. Kannattaa kokeilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti