Värikäs hummus
1 tlk (380/230 g) kikherneitä (säilyke)
1–2 valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa (Macedonian tahini)
2 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2–3 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
n. 2 rkl vettä
Pinnalle
n. 3/4 dl granaattiomenan siemeniä
n. 50 g fetaa tai salaattijuustoa
1 rkl pinjansiemeniä
1/2-1 rkl sitruunapestoa tai tavallista pestoa
- Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kaikki hummuksen ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ohenna lopuksi lisäämällä hieman vettä, jos hummus näyttää liian paksulta. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
- Irrota granaattiomenasta siemenet, murustele feta ja paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Ripottele ainekset hummuksen päälle. Pirskottele pinnalle vielä pestoa. Tarjoa leivän kanssa.
Vinkit!
- Granaattiomenan siemenet sopivat lähes kaikkeen. Kokeile salaatteihin, erilaisiin broileri- ja liharuokiin, jogurtin, jäätelön ja leivonnaisten kanssa.
- Voit myös pakastaa granaattiomenan siemeniä. Käytä ne jäisinä tai kohmeisina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti