8.11.2015

Värikäs hummus

Hummus eli kikhernetahna on hyvin monikäyttöistä. Se sopii leivän päälle, dippailuun ja sellaisenaan lisäkkeeksi. Voit tehdä sen jo edellisenä iltana jääkaappiin maustumaan. Granaattiomenan siemenet, feta, pesto ja pinjansiemenet viimeistelevät hummuksen.



Värikäs hummus
(4-6 annosta)

1 tlk (380/230 g) kikherneitä (säilyke)

1–2  valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa (Macedonian tahini)
2 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2–3 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
n. 2 rkl vettä
Pinnalle
n. 3/4 dl granaattiomenan siemeniä
n. 50 g fetaa tai salaattijuustoa
1 rkl pinjansiemeniä
1/2-1 rkl sitruunapestoa tai tavallista pestoa


  • Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kaikki hummuksen ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ohenna lopuksi lisäämällä hieman vettä, jos hummus näyttää liian paksulta. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
  • Irrota granaattiomenasta siemenet, murustele feta ja paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Ripottele ainekset hummuksen päälle. Pirskottele pinnalle vielä pestoa. Tarjoa leivän kanssa.

Vinkit!
  • Granaattiomenan siemenet sopivat lähes kaikkeen. Kokeile salaatteihin, erilaisiin broileri- ja liharuokiin, jogurtin, jäätelön ja leivonnaisten kanssa. 
  • Voit myös pakastaa granaattiomenan siemeniä. Käytä ne jäisinä tai kohmeisina.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti